Didaktika razredne kvake

Hilbert Meyer
S njemačkoga preveo Vladimir Adamček
240 stranica, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-50-5

Cijena: 155 kn + 5 % PDV

O knjizi

Didaktika razredne kvake sretan je spoj teorijskih uvida i praktičnih primjena znanja o didaktičkom i metodičkom djelovanju u razredu i školi. Didaktika razredne kvake odnosi se na pripremu nastavnika za nastavu koja započinje u onom trenutku kada nastavnik ulazi u učionicu i primi razrednu kvaku. U knjizi su obrađena i sljedeća pitanja: što je didaktika, ponovno oživljavanje frontalne nastave, što znači didaktika razredne kvake, što je škola koja uči, razvitak nastave kao razvitak škole, profesionalizacija u izobrazbi nastavnika.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena učiteljima i profesorima, a osobito onim nastavnicima koji nemaju dovoljno vremena pa su skloni tzv. kratkim nastavnim pripremama. Knjiga je korisna literatura za studente nastavničkih studija.

O autoru

Dr. Hilbert Meyer profesor je školske pedagogije na Sveučilištu Carl von Ossietzky u Oldenburgu. Autor je, pored ostalih, sljedećih knjiga: Nastavne metode, Školska pedagogija i Nastavni modeli. Kod nakladnika Cornelsen Scriptor te su njegove knjige prodane u više od pola milijuna primjeraka.

Narudžba