Disciplinarni um – Obrazovanje kakvo zaslužuje svako dijete: s onu stranu činjenica i standardiziranih testova

Howard Gardner
S engleskoga prevela Mirna Varlandy Supek
288 stranica, meki uvez u boji
ISBN 653-6101-67-X

Cijena: 160 kn + 5 % PDV

O knjizi

U knjizi Disciplinarni um Howard Gardner, briljantni pedagog koji je svojoj teorijom višestrukih inteligencija revolucionirao naše mišljenje, nudi kontroverzno i dalekosežno djelo o ciljevima odgoja i obrazovanja. Njegova je teza – usmjerena podjednako na nastavnike, roditelje i opću javnost – ta da obrazovanje treba unaprijediti razumijevanje triju načela i to istine, ljepote i dobrote. Daleko od mentaliteta utemeljenog na golim činjenicama i standardiziranim testovima, koji je zavladao i među tvorcima obrazovne politike, Gardner zamišlja odgojno-obrazovni sustav koji će pomoći mlađim naraštajima da se suoče s izazovima budućnosti i očuvaju tradicionalne ciljeve “humanog” odgoja i obrazovanja.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena svima onima koji se bave odgojem i obrazovanjem, a žele pročitati tekst autora koji se smatra vodećim suvremenim misliteljem odgoja i obrazovanja.

O autoru

Dr. Howard Gardner je John H. i Elisabeth A. Hobbs profesor kognicije i pedagogije i profesor psihologije na Sveučilištu Harvard te honorarni profesor neurologije na Medicinskom fakultetu u Bostonu. Suvoditelj je čuvenog Nultog projekta (Project Zero) na Sveučilištu Harvard. Dobitnik je mnogih priznanja, uključujući 16 počasnih akademskih titula. Gardner je autor preko 20 knjiga i nekoliko stotina članaka. Njegova teorija višestrukih inteligencija izazvala je pravu revoluciju u školama širom svijeta.

Narudžba