Djeca s posebnim potrebama: Priručnik za odgajatelje, učitelje i roditelje

Marjorie J. Kostelnik, Esther Onaga, Barbara Rohde & Alice Whiren
S engleskoga prevela Mirna Varlandy Supek
214 stranica, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-58-0

Cijena: 160 kn + 5 % PDV

O knjizi

Kao što sam naziv naznačuje, knjiga Djeca s posebnim potrebama posvećena je odgojno-obrazovnom radu s djecom koja imaju posebne potrebe. U obliku studije slučaja opisano je devet  primjera djece s posebnim potrebama. To su: autistično dijete, dijete s cerebralnom paralizom, dijete s Turnerovim sindromom, hiperaktivno dijete, dijete s emocionalnim i ponašajnim poteškoćama, “komplicirano” dijete, dijete s posebnim potrebama vezanim za probleme u komunikaciji – apraksija, dijete s Downovim sindromom i juvenilnim dijabetesom te “hendikepirano” dijete. U svakom opisu djeteta s posebnim potrebama navode se podatci o genezi djetetove posebne potrebe, simptomima poteškoća, pedagoškim intervencijama i svim onim pristupima koje valja primijeniti u vrtiću i školi kako bi se odgojno-obrazovni rad i razvoj te djece prilagodio njihovim mogućnostima.

Namjena knjige

Priručnik Djeca s posebnim potrebama namijenjen je svima onima koji se bave, rade i žive s djecom koja imaju posebne potrebe, napose odgojiteljima, učiteljima i roditeljima. Koristan je pedagozima, specijalnim i socijalnim pedagozima, psiholozima i liječnicima školske medicine.

O autoricama

Dr. Marjorie J. Kostelnik dekanica je Fakulteta za ljudske resurse i obiteljske znanosti na Sveučilištu u Nebraski, dr. Esther Onaga profesorica je obiteljske i dječje ekologije na Državnom sveučilištu Michigan, dr.Barbara Rodhe supervizor je u Laboratoriju za dječji razvoj pri Državnom sveučilištu Michigan, a dr. Alice Whiren profesorica je na Odjelu za obiteljsku i dječju ekologiju na Državnom sveučilištu Michigan.

Narudžba