Emocionalna pedagogija: Osjećati kako bi se učilo

Daniel Chabot & Michel Chabot
S engleskoga prevela Vlasta Vizek Vidović
184 stranice, meki uvez u boji
ISBN 978-953-6101-79-5

Cijena: 160 kn + 5 % PDV

O knjizi

U knjizi Emocionalna pedagogija zagovara se nov pristup procesima nastave i učenja. Autori polaze od pretpostavke da postoji izravna povezanost između učenikove mogućnosti učenja i njegova emocionalnog stanja. Pravo učenje je proces koji uz “kognitivni” uključuje i “emocionalni” mozak. Autori naglašavaju: “Ljudska su bića osjetljiva; ona trebaju osjećati kako bi mogla učiti”. Uz ostala, u knjizi se obrađuju i sljedeća pitanja: emocije i njihov utjecaj na učenje i školske ishode, emocionalna inteligencija, upravljanje emocijama koje su štetne za proces učenja, poticanje emocija koje povoljno djeluju na učenje, profili ličnosti, odnosi učenik – učitelj i proces učenja.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena učiteljima, nastavnicima i profesorima te drugim stručnjacima u odgoja i obrazovanja, koji nastoje primijeniti znanja iz područja emocionalne inteligencije u neposrednom nastavnom i pedagoškom radu.

O autorima

Daniel Chabot, psiholog, autor je nekoliko knjiga prevedenih na više jezika. Michel Chabot, pedagog, posvećen je praktičnoj primjeni emocionalne inteligencije u nastavi i učenju. Kanađani Daniel i Michel Chabot utemeljitelji su Instituta za emocionalnu pedagogiju u kojemu osiguravaju izobrazbu iz područja emocionalne inteligencije i emocionalne pedagogije.

Narudžba