Emocionalni razvoj i emocionalna inteligencija: Pedagoške implikacije

Peter Salovey & David J. Sluyter
Predgovor napisao Daniel Goleman
S engleskoga prevela Božica Jakovlev
357 stranica, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-35-1

Cijena 195 kn + 5 % PDV

O knjizi

Ovo je zasigurno jedno od najvažnijih djela na temu pedagoških implikacija emocionalnog razvoja i emocionalne inteligencije. U njoj nekoliko vodećih autora iz tog područja donosi najnovije spoznaje o tome kako se emocionalna inteligencija razvija i primjenjuje u neposrednom pedagoškom radu u vrtiću i školi. Evo nekih od tema koje su detaljnije obrađene: što je to emocionalna inteligencija, socijalne i emocionalne kompetencije, emocionalna kompetencija i samoregulacija u djetinjstvu, interpersonalna inteligencija na djelu – u vrtiću, promicanje dječje socijalno-emocionalne prilagodbe vršnjacima, emocionalno opismenjavanje, obrazovni programi za promicanje socijalnog i emocionalnog učenja i dr. Za ovu je knjigu Maurce Elias, profesor psihologije na Sveučilištu Rutgers, izjavio: “Ovo je vjerojatno najvažnija knjiga s područja obrazovanja objavljena u posljednja dva desetljeća”.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena kako znanstvenicima tako i pedagoškim praktičarima. Odgojitelji, učitelji i nastavnici, mentori, stručni suradnici, ravnatelji škola te prosvjetni savjetnici u njoj će naći obilje utemeljenih spoznaja o tome kako promicati pozitivan emocionalni i socijalni razvoj djece i mladih.

O urednicima

Dr. Peter Salovey profesor je psihologije na Sveučilištu Yale, dok je dr. David J. Sluyter profesor psihologije na Sveučilištu New Hampshire.

Narudžba