Etika za Amadora

Fernando Savater
Sa španjolskoga preveo Karlo Budor
174 stranice, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-28-9

Cijena: 95 kn + 5 % PDV

O knjizi

Etika za Amadora jedinstvena je knjiga koja u formi dijaloga autora, Fernanda Savatera, i njegova sina Amadora nastoji djeci i mladima na popularan način približiti neka ključna etička pitanja i moralne dvojbe. U biti, knjiga je vodič u to kako u mladih odnjegovati pouzdanje u samoga sebe i kako živjeti “dobar život” promatran s etičkog motrišta. Ona je pomoć mladima kako da postanu bolja i sretnija ljudska bića. Ova čudesna knjiga-bestseler prevedena je na preko trideset jezika i objavljena u isto toliko zemalja. Samo na španjolskom, knjiga je doživjela više od četrdeset izdanja. Knjiga je na hrvatskom objavljena u izvrsnom prijevodu prof. dr. Karla Budora.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i drugim pedagoškim djelatnicima koji rade s djecom i adolescentima, ali i samim učenicima osnovne i srednje škole. U mnogim zemljama španjolskoga govornog područja knjiga se koristi kao udžbenik etike ili kao obvezna literatura u nastavi etike. Etika za Amadora rado je čitano štivo milijuna roditelja širom svijeta. Svaka školska knjižnica trebala bi imati ovu izuzetnu knjigu za mlade.

O autoru

Dr. Fernando Savater profesor je etike na Sveučilištu Complutense u Madridu. Jedan je od vodećih suvremenih španjolskih filozofa čiji radovi imaju široku recepciju u cijelom španjolskom znanstvenom i govornom području i širom svijeta.

Narudžba