Janusz Korczak: Dobri duh čovječanstva

Aleksander Lewin, izbor i predgovor
S poljskoga prevela Marina Trumić
274 stranice, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-46-7

Cijena: 140 kn + 5 % PDV

O knjizi

Knjiga sadrži izbor tekstova o dječjem odgoju poljskog pedagoga i pisca poznatog pod književnim pseudonimom Janusz Korczak, obiteljskim imenom Henryk Goldszmit. Pored ostalim priloga, u knjizi su sadržani tekstovi o pravu djeteta na poštovanje i njegovu pravu da bude ono što jest, o dječjim osjećajima, o djetetu u obitelji, o odgoju u dječjim domovima, o tome kako dijete odgaja odgajatelja, o ambicioznom odgajatelju. Uz izbor Korczakovih tekstova, knjiga također sadrži kalendar njegova života i rada te prikaz svjetske recepcije Korczakova djela kao velikog odgajatelja i pedagoškog inovatora. Godine 1942. Korczak je život završio u logoru Treblinka zajedno s dvije stotine djece njegovih odgajanika.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena pedagoškim djelatnicima koji se zanimaju za bogato nasljeđe jednog od velikih pedagoga koji je svojim primjerom svjedočio posvećenost dječjem odgoju i njihovoj skrbi u najtežim životnih okolnostima. Knjiga je posebno zanimljiva domskim odgajateljima i pedagozima. Korczakov pedagoški rad služi danas kao inspiracija mnogim naraštajima suvremenih odgajatelja i pedagoga.

O autoru izbora tekstova i piscu predgovora

Tekstove za objavljivanje izabrao je Aleksander Lewin, koji je ujedno i pisac predgovora. Lewin je autor više radova posvećenih odgojnom sustavu Janusza Korczaka.

Narudžba