Kakav odgoj želimo? O odgoju za 21. stoljeće

Hartmut von Hentig
S njemačkoga prevela Vitarnja Lee Gamulin
154 stranice, meki uvez u boji
ISBN 978-953-6101-73-3

Cijena: 120 kn + 5 % PDV

O knjizi

Na početku 21. stoljeća svijet je suočen s mnoštvom složenih i često proturječnih izazova. Škola i odgoj nisu, međutim, pošteđeni teškoća kroz koje suvremena društva prolaze. Za što i kako mlade odgajati, to je vjerojatno jedno od najtežih pitanja koje mora postaviti svatko tko se bavi odgojem i obrazovanjem. No odgovor na to pitanje uvelike ovisi o tome kakav život želimo i za koje vrijednosti vrijedi odgajati. U ovoj knjizi Hartmut von Hentig izlaže kritici, pored ostalog, zablude onih koji misle da testovima znanja i obrazovnim standardima rješavaju temeljna pitanja odgoja mladih za život u 21. stoljeću.

Namjena knjige

Knjiga Kakav odgoj želimo? namijenjena je svima onima koji se bave odgojem i obrazovanjem, ponajprije odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, pedagozima, mentorima, ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova, prosvjetnim savjetnicima i kreatorima obrazovne politike.

O autoru

Dr. Hartmut von Hentig je professor emeritus pedagogije na Sveučilištu u Bielefeldu. Bio je znanstveni voditelj poznate Eksperimentalne škole (Laborschule) u Bielefeldu. Von Hentiga smatraju vodećim suvremenim njemačkim pedagoškim misliocem. Autor je knjige Što je obrazovanje objavljene u izdanju Educe.

Narudžba