Kako poučavati

Dr. Jonathan Glazzard, dr. Neil Denby i Jayne Price
S engleskoga prevela Simona Štorga
220 stranica, meki uvez u boji
ISBN 978-953-6101-85-6

Cijena : 130 kn + 5 % PDV

O knjizi

Ova knjiga osigurava učiteljima i nastavnicima početnicima aktivan uvod u učenje o umijeću poučavanja. U njoj se razmatraju pitanja važna za uspješnu nastavu i poučavanje. Pored ostalih, obrađena su i sljedeća pitanja: odgovornost učitelja i nastavnika u školi, upravljanje ponašanjem učenika, vođenje razreda, planiranje nastavnih jedinica, učenje u središtu kojega je učenik, razvijanje umijeća postavljanja pitanja u nastavi, učenje učenika kako učiti, vrednovanje u nastavi, upotreba nove nastavne tehnologije, nastavničke obveze, učitelji i mikroistraživanje nastave, refleksivni učitelj i nastavnik. Svako poglavlje u knjizi nudi problemsku aktivnost koja potiče čitatelja na razmišljanje i profesionalni dijalog o pitanjima važnim za uspješno učenje.

Namjena knjige

Ovaj svojevrsni uvod u nastavna umijeća namijenjen je učiteljima i nastavnicima početnicima. Međutim, on je jednako tako zanimljiv iskusnijim učiteljima i nastavnicima koji će u njemu naći nove uvide u suvremenu nastavu praksu. Primjeren je studentima i polaznicima koji steću pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku naobrazbu. Koristan je priručnik za mentore u školama koji uvode mlađe kolege u nastavni rad.

O autorima

Jonathan Glazzard je voditelj kolegija primarnog obrazovanja na Sveučilištu u Huddersfieldu, U.K. Neil Denby je viši predavač na Pedagoškom fakultetu i voditelj početnog obrazovanja nastavnika na Sveučilištu u Huddersfieldu. Jayne Price je pročelnik Odjela za početno obrazovanje nastavnika i voditelj poslijediplomskog magistarskog studija na Pedagoškom fakultetu Sveučilište u Huddersfieldu.

Narudžba