Kultura obrazovanja

Jerome Bruner

S engleskoga prevela Božica Jakovlev
232 stranice, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-38-6

Cijena: 135 kn + 5 % PDV

O knjizi

U knjizi Kultura obrazovanja Jerome Bruner piše o tome što bi škole trebale “činiti” za one koji ih pohađaju ili, pak, što škole mogu učiniti s obzirom na snagu drugih utjecaja. Autor se pita, treba li školama biti cilj puka reprodukcija određene kulture, što je sredstvo “asimilacije” mladih u sustav, ili bi škole bolje učinile kad bi se posvetile jednako riskantnom idealu pripremanja učenika za snalaženje u svijetu koji se mijenja, a u kojemu će oni živjeti. To više nisu apstraktna pitanja; dapače, ona su dio naše svakodnevice i čine jezgru rasprava o obrazovanju u cijelom suvremenom svijetu. Na ta i na niz drugih važnih pitanja u ovoj knjizi nastoji odgovoriti profesor Jerome Bruner, već nekoliko desetljeća jedan od vodećih znanstvenika u području psihologije i znanosti o odgoju.

Namjena knjige

Knjiga Kultura obrazovanja namijenjena je prosvjetnih djelatnicima u različitim odgojno-obrazovnim ustanovama – školama, vrtićima, visokim učilištima. Dobro će doći pedagozima, psiholozima te nastavnicima i studentima svih nastavničkih studija na dodiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini.

O autoru

Dr. Jerome Bruner profesor je psihologije i znanstveni savjetnik na Sveučilištu New York. Njegovo djelo u području dječje, razvojne i kognitivne psihologije te znanosti o odgoju snažno je obilježilo drugu polovicu dvadesetog stoljeća. Autor je, pored ostalih, sljedećih knjiga: Proces obrazovanja, Prema teoriji nastave, O znanju.

Narudžba