Kvalitetna škola: Škola bez prisile

William Glasser

S engleskoga prevela Božica Jakovlev
147 stranica, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-60-2

Cijena: 135 kn + 5 % PDV

O knjizi

Knjiga Kvalitetna škola temeljni je tekst o pedagoškom pokretu poznatom pod nazivom “kvalitetna škola”. U njoj autor William Glasser uvodi čitatelja u teorijske osnove kvalitetne škole te opisuje put stvaranja u praksi škole koja se može nazvati kvalitetnom školom. U kvalitetnoj školi svi nastavnici i svi učenici mogu zadovoljiti svoje temeljne potrebe, a to je uvjet koji svakom učeniku osigurava kvalitetan rad i uspjeh u školovanju. Danas su Hrvatskoj preko stotinu osnovnih i srednjih škola i dječjih vrtića primjenjuje u svom radu načela kvalitetne škole.

Namjena knjige

Knjiga Kvalitetna škola namijenjena je odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima koji nastoje upoznati teorijske osnove kvalitetne škole i raditi na njezinu stvaranju. Riječ “škola” u sintagmi “kvalitetna škola” odnosi se na sve oblike institucionalnog i izvaninstitucionalnog organiziranja odgojno-obrazovnog rada.

O autoru

Dr. William Glasser, američki psihijatar, utemeljitelj je pedagoškog pokreta “kvalitetnih škola”. Autor je nekoliko knjiga o kvalitetnoj školi, među ostalima i knjige Nastavnik u kvalitetnoj školi.

Narudžba