Metode poučavanja i učenja

Ewald Terhart
S njemačkoga preveo Vladimir Adamček
228 stranica, meki uvez u bolji
ISBN 953-6101-44-0

Cijena: 145 kn + 5 % PDV

O knjizi

Knjiga Metode poučavanja i učenja jedno je od temeljnih djela objavljeno na tu temu. U njemu se obrađuju svi relevantni problemi važni za učitelje i nastavnike uključene u poučavanje i učenje bilo to u školi ili izvanškolskim ustanovama. Pored ostalog, autor u knjizi odgovara na pitanja: što je dobra nastava, a što dobri nastavnici, kakva je upotreba metoda u nastavnoj praksi, zatim analizira problemsku, grupnu i predavačku nastavu, opisuje i vrednuje teorije na kojima nastavnici temelje svoju nastavu te razmatra niz drugih pitanja metodičke i didaktičke naravi.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena širokom krugu čitatelja koji se bave poučavanjem i učenjem te studentima koji se pripremaju za nastavne aktivnosti. Dobro će doći i sve brojnijim „laicima“ koji se zanimaju za nove mogućnosti superučenja i megapoučavanja i to putem sugestopedije, neurolingvističkog programiranja i edukinestetike.

O autoru

Dr. Ewald Terhart redoviti je profesor didaktike i školske pedagogije na Ruhrskom sveučilištu u Bochumu. Jedan je od vodećih njemačkih znanstvenika u području znanosti o odgoju.

Narudžba