Nastavne strategije

Robert J. Marzano, Debra J. Pickering & Jane E. Pollock
S engleskoga prevela Tihana Jakovčević
186 stranica, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-69-6

Cijena: 140 kn + 5 % PDV

O knjizi

Koje su to uspješne nastavne strategije? Kako znamo da su one uspješne? Kako ih nastavnici mogu primijeniti u svom radu? Kako i koliko pojedine nastavne strategije mogu poboljšati učeničke rezultate? To su samo neka pitanja koja se postavljaju u mnogim školama. No, zauzeti brojnim obvezama, nastavnici nemaju vremena potražiti na njih odgovor. Autori knjige pregledali su stoga rezultate brojnih istraživanja da bi došli do zaključka o postojanju devet nastavih strategija koje imaju pozitivan učinak na postignuća učenika. To su pronalaženje sličnosti i razlika; rezimiranje i bilježenje; povećanje truda i davanje priznanja učenicima; zadavanje domaćih zadaća i vježbanje; primjena nelingvističkih prikaza pri učenju; kooperativno učenje; postavljanje ciljeva učenja i davanje učenicima blagovremenih povratnih informacija; stvaranje i provjeravanje hipoteze te primjena u nastavi pitanja, natuknica i složenih organizatora.

Namjena knjige

Knjiga Nastavne strategije ponajprije je namijenjena učiteljima i nastavnicima koji rade u osnovnim i srednjim školama. Dobro će doći početnicima kao i iskusnim učiteljima i nastavnicima. To stoga što knjiga sadrži niz primjera uspješne primjene strategija u neposrednom nastavnom radu. Uz to, knjiga donosi brojne prikaze, praktične upute, nacrte nastavnih jedinica koji mogu pomoći u planiranju i primjeni svake od devet opisanih nastavnih strategija.

O autorima

Dr. Robert J. Marzano je viši istraživač Instituta za istraživanje obrazovanja i učenja u Aurori, Colorado.
Dr. Debra J. Pickering
 pedagoški je savjetnik u Englewoodu, Colorado, čiji je rad usmjeren na izradu kurikuluma za osnovne i srednje škole. Dr. Jane E. Pollock glavna je savjetnica u Institutu za istraživanje obrazovanja i učenja u Aurori.

Narudžba