Novi kurikulum: Obrazovanje bitno za život u svijetu koji se brzo mijenja

Heidi Hayes Jacobs, urednica
S engleskoga preveli Nikša Nikola Šoljan i Maja Šunjić
oko 250 stranica, meki uvez u bolji
ISBN 978-953-6101-84-9
Knjiga u pripremi

Cijena: 140 kn + 5 % PDV

O knjizi

Ova knjiga sadrži 13 priloga koje su napisali istaknuti autori, inovatori u području teorije i prakse izrade i primjene kurikuluma. U njoj je opisano nekoliko ključnih inovacija u kurikulumu koje su bitne za život i djelovanje učenika u 21. stoljeću. Pored ostalog, razmotren je način na koji nove tehnologije mijenjaju prirodu nastavnog rada, zatim kako izgleda globalizirani kurikulum, kako u kurikulumu uspješno zamijeniti staro s novim, kako pomoći učenicima da postanu kritični prema medijima temeljem usvajanja medijske pismenosti, kako vrednovati učenike putem digitalnih učeničkih portfolija, kako izraditi kurikulum koji podržava održivi razvoj i globalno razumijevanje, kako učiteljima i nastavnicima približiti uporabu digitalnih sredstava u radu s učenicima koji često znaju više nego odrasli.

Namjena knjige

Knjiga Novi kurikulum namijenjena je najširem krugu čitatelja koji su na bilo koji način vezani za unapređivanje odgojno-obrazovnog rada s mladim generacijama. Njezina je svrha potaknuti raspravu o ključnim pitanjima i mogućim putovima oblikovanja novog kurikuluma bitnog za život u 21. stoljeću.

O urednici

Dr. Heidi Hayes Jacobs je utemeljiteljica i predsjednica Curriculum Designers inkorporacije i izvršna direktorica Curriculum Mapping instituta. Autorica je nekoliko knjiga na temu izrade i primjene kurikuluma.

Narudžba