Odgoj za budućnost: Sedam temeljnih spoznaja u odgoju za budućnost

Edgar Morin
S francuskoga prevela Ingrid Šafranek
128 stranica, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-47-5

Cijena: 120 kn + 5 % PDV

O knjizi

Svijet sutrašnjice bit će temeljito drukčiji od ovog kakav danas poznajemo. U proslovu ove knjige istaknuto je da će pojam održivosti biti u temelju našeg načina života, načina upravljanja državama i zajednicama te svih međudjelovanja na globalnoj razini. Ova je knjiga nastala u okviru UNESCO-ova projekta “Odgajati za održivu budućnost”. U njoj je autor iznio svoje misli o sedam spoznaja nužnih u odgoju za budućnost. Pored ostalog, autor razmatra kompleksnost misli i spoznaje, kako poučavati ljudski identitet, kako se suočiti s neizvjesnostima, zatim piše o odgoju za nadilaženje zapreka u razumijevanju, o poučavanju zemaljskog građanstva, o odgoju za demokraciju. Knjiga je poslužila i služi kao izazov za raspravu o našoj budućnosti u kojoj odgoj – u najširem smislu te riječi – treba odigrati glavnu ulogu.

Namjena knjige

Ova je knjiga zanimljiva svima koji su na jedan ili drugi način vezani za odgoj i obrazovanje, bilo to da rade u razredu ili se jednostavno zanimaju za budućnost odgoja. Ona je “obavezno” štivo za one aktere koji kreiraju obrazovnu politiku i sprovode odgojno-obrazovne reforme te na taj način određuju sudbinu budućih generacija

O autoru

Dr. Edgar Morin jedan je od vodećih francuskih i svjetskih intelektualaca. Autor je niza knjiga iz područja filozofije, sociologije i politologije. Direktor emeritus je francuskog Nacionalnog centra za znanstvena istraživanja (CNRS). Morin je bio predsjednik Europske kulturne zaklade.

Narudžba