Prema društvima znanja: UNESCO-ovo svjetsko izvješće

Jérôme Bindé
S engleskoga prevela Maja Šunjić
226 stranice, meki uvez u boji
ISBN 978-953-6101-71-9

Cijena: 250 kn + 5 % PDV

O knjizi

Knjiga Prema društvima znanja prvo je UNESCO-ovo izvješće na temu koja je važna za cijeli svijet. Posljednjih godina, naime, sintagma “društvo znanja” (u UNESCO-ovu se izvješću ta sintagma upotrebljava uglavnom u pluralu) postala je dio svakodnevnog diskursa kako znanstvenika tako i gospodarstvenika i političara. Svi se oni zalažu za izgradnju društva znanja, za gospodarstvo temeljeno na znanju, za presudnu ulogu znanja, znanosti i cjeloživotnog obrazovanja u suvremenom društvu. No što zapravo sintagma “društvo znanja” u sebi krije, na što se ona odnosi, koje su njezine sastavnice, što nam je činiti želimo li graditi društvo znanja – to su samo neka od pitanja na koja se nastoji odgovoriti u ovoj sveobuhvatnoj publikaciji.

Namjena knjige

Knjiga Prema društvima znanja namijenjena je svima onima koji žele znati što je to stvarno “društvo znanja”, kako ga graditi i kako u njemu aktivno sudjelovati. Nezaobilazno je štivo potrebno prosvjetnoj, akademskoj, gospodarskoj i političkoj javnosti koja zemlju nastoji učiniti zemljom znanja.

O autorima/suradnicima

Svjetsko izvješće Prema društvima znanja izradio je tim međunarodnih stručnjaka na čelu kojega je bio Jérôme Bindé. U izradi izvješća sudjelovalo je preko 150 suradnika.

Narudžba