Prevencija od HIV/AIDS-a u školama

Inor I. Schenker & Jenny M. Nyirenda
S engleskoga preveo Nikša Nikola Šoljan
43 stranice, meki uvez u boli
ISBN 953-6101-56-4

Cijena: 40 kn + 5 % PDV

O knjizi

Škole su najvažnije mjesto za odgoj i obrazovanje djece o HIV/AIDS-u i za zaustavljanje širenja infekcije HIV-om. Uspjeh u ostvarivanju te zadaće zavisi od pravodobnog osnaživanja zdravog ponašanja djece i mlađih odraslih i mijenjanja rizičnog ponašanja. Ovom publikacijom želi se pružiti odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i drugim “HIV/AIDS pedagozima” smjernice o tome kako izraditi i primijeniti u školi djelotvoran program odgoja za prevenciju od HIV/AIDS-a. On se usmjeruje na različite metode ostvarivanja kurikuluma u razredu i školi.

Namjena knjige

Ova kratka knjiga namijenjena je “HIV/AIDS pedagozima” pod kojima se misli na odgojitelje, učitelje, nastavnike, socijalne radnike, medicinske sestre i druge stručnjake koji skrbe o prevenciji HIV/AIDS-a u školama.

O autorima

Dr. Inon I. Schenker viši je specijalist za prevenciju HIV/AIDS-a. Godinama je radio za međunarodne organizacije i nacionalne agencije na razvoju i primjeni programa prevencije HIV/AIDS-a. Jenny M. Nyirendaradi kao specijalist za dječje zdravlje u Nacionalnom savjetu za zdravstvo u Zambiji.

Narudžba