Različiti mozgovi, različiti učenici: Kako doprijeti do onih do kojih se teško dopire

Eric Jensen
S engleskoga prevela Meri Tadinac Babić
171 stranica, meki uvez u boji
ISBN953-6101-59-9

Cijena: 195 kn + 5 % PDV

O knjizi

Oko 40% svih učenika ima neku vrstu teškoća u učenju. Knjiga Različiti mozgovi, različiti učenici donosi rezultate najnovijih istraživanja mozga povezane sa strategijama koje vam pomažu identificirati i nositi se s najčešćim teškoćama u učenju koje se pojavljuju u današnjoj školi. Autor opisuje ključne činitelje koji priječe učenike u postizanju uspjeha. U knjizi su opisani učenici sa sljedećim teškoćama: impulzivni učenik (deficit pažnje – ADD), razigrani učenik (naučena bespomoćnost), čitač pred izazovima (disleksija), svadljivi učenik (poremećaj s prkošenjem i suprotstavljanjem), frustrirani učenik (kašnjenje u razvoju), učenik u pokretu (hiperaktivnost), učenik bez zvuka (deficit slušne obrade), učenik izvan kontrole (poremećaj ophođenja) demotivirani učenik (kronična prijetnja i distres) te zabrinuti učenik (depresija). Ovaj priručnik sadrži znanje pomoću kojega ćete biti u mogućnosti rješavati teške probleme u učenju. U njemu su opisane specifične strategije za praktičan rad s djecom koju je teško odgajati i poučavati.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena djelatnicima u odgoju i obrazovanju, napose odgojiteljima, učiteljima i drugim nastavnicima te pedagozima, specijalnim i socijalnim pedagozima, psiholozima, logopedima, socijalnim djelatnicima i liječnicima koji skrbe o zdravlju djece školske i predškolske dobi. Zanimljiva je za studente koji se pripremaju za rad s djecom s posebnim potrebama. Od posebna je interesa za roditelje.

O autoru

Dr. Eric Jensen jedan je od vodećih stručnjaka u novom području nazvanom “učenje u skladu s mozgom”. Član je uglednog Društva za neuroznanost i Newyorške akademije znanosti. Autor je desetak knjiga. Educa je objavila njegove knjige Super-nastava i Poučavanje s mozgom na umu.

Narudžba