Specifične teškoće u učenju

Diana Hudson
S engleskoga preveo Nikša Nikola Šoljan
236 stranica, meki uvez u boji
ISBN 978-953-6101-86-3

Cijena 130 kn + 5 % PDV

O knjizi

U knjizi Specifične teškoće u učenju: Što učitelji i nastavnici trebaju znati obrađene su najučestalije teškoće s kojima se djeca i učenici bore u školi. To su: disleksija, diskalkulija, disgrafija, dispraksija, deficit pažnje / hiperaktivni poremećaj (ADHD), poremećaji iz autističnog spektra i Aspergerov sindrom, opsesivno-kompulzivni poremećaj, teškoće vezane za organizacijske vještine učenika te polaganje ispita i provjeru znanja.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena, u prvom redu, učiteljima i nastavnicima kako bi u svom radu primijenili odgovarajuće pedagoške pristupe primjerene djeci i učenicima koji imaju specifične teškoće u učenju. Dobro će doći odgojiteljima u dječjim vrtićima, stručnim suradnicima u školama te studentima nastavničkih studija. Posebno zanimljiva može biti roditeljima djece koja imaju teškoća u učenju.

O autorici

Diana Hudson doktor je znanosti s tridesetogodišnjim iskustvom rada u britanskim javnim i privatnim školama i na sveučilištu. I sama se borila sa specifičnim teškoćama u učenju.

Narudžba