Što je obrazovanje

Hartmut von Hentig
S njemačkoga preveo Vladimir Adamček
160 stranica, meki uvez u boji
ISBN 978-953-6101-75-7

Cijena: 120 kn + 5 % PDV

O knjizi

U svakodnevnom pedagoškom i školskom radu polazi se od pretpostavke da je riječ “obrazovanje” samorazumljiva. Da to ipak nije tako potvrđuje i ova knjiga Hartmuta von Hentiga. U njoj autor odgovara na niz pitanja, kao što su: što zapravo kazuje riječ obrazovanje, tko je obrazovan čovjek, kakvo obrazovanje trebamo i želimo danas, kakvo se obrazovanje određuje za koju svrhu, što u školi valja poučavati, kako život izvan škole obrazuje te kako je znanstvena civilizacija školsko obrazovanje pretvorila u sredstvo i kriterij profesionalne akademske karijere?

Namjena knjige

Pisana u formi eseja, ova je knjiga namijenjena čitateljima koji traže odgovore na neka od temeljnih pitanja odgoja i obrazovanja, bilo da je riječ o studentima koji tek izgrađuju pedagoško mišljenje ili iskusnim nastavnicima koji preispituju smisao i značenje obrazovanja i svoje obrazovne prakse.

O autoru

Dr. Hartmut von Hentig je professor emeritus pedagogije na Sveučilištu u Bielefeldu. Bio je znanstveni voditelj poznate Eksperimentalne škole (Laborschule) u Bielefeldu. Von Hentiga smatraju vodećim suvremenim njemačkim pedagoškim misliocem. Autor je knjige Kakav odgoj želimo? objavljene u izdanju Educe.

Narudžba