Studij odgojno-obrazovnih znanosti: Uvod u ključne discipline

Dr. Barry Dufour & Will Curtis, urednici

S engleskoga preveo Nikša Nikola Šoljan

219 stranica, meki uvez u boji

ISBN 978-953-6101-80-1

Cijena: 140 kn + 5 % PDV

O knjizi

Knjiga donosi uvodne tekstove u sedam ključnih odgojno-obrazovnih disciplina i to: Povijest pedagogije, Politiku obrazovanja, Filozofiju odgoja, Ekonomiku obrazovanja, Sociologiju obrazovanja, Psihologiju obrazovanja i Komparativnu pedagogiju. Svaki prilog sadrži pregled discipline, ključne tekstove i ključne autore koji su dali doprinos razvoju određene discipline. Prilozi sadrže i zadatke za čitatelje te izvore koji mu mogu poslužiti za daljnje samostalno proučavanje pojedinih disciplinarnih pitanja.

Namjena knjige

Knjiga Studij odgojno-obrazovnih znanosti je bitan tekst za sve one koji se zanimaju za teorijska i praktična pitanja odgoja, obrazovanja i školovanja. Od posebna je interesa studentima učiteljskih i nastavničkih studija te nastavnicima uključenim u procese pedagoško-psihološke izobrazbe i cjeloživotnog stručnog usavršavanja.

O urednicima

Dr. Barry Dufour gostujući je profesor odgojno-obrazovnih znanosti na Sveučilištu De Montfort u Leicesteru (Ujedinjeno Kraljevstvo), dok je dr. sc. Will Curtis voditelj i glavni predavač odgojno-obrazovnih znanosti na Sveučilištu De Montfort u Leicesteru.

Narudžba