Sustizati ili voditi: Američko obrazovanje u doba globalizacije

Yong Zhao

S engleskoga prevela Nina Morana Šoljan

255 stranica, meki uvez u boji

ISBN 978-953-6101-81-8

Cijena: 145 kn + 5 % PDV

O knjizi

Knjiga Sustizati ili voditi: Američko obrazovanje u doba globalizacije donosi provokativnu analizu američkog obrazovanja u doba globalnih društvenih i tehnoloških promjena. Autor knjige utemeljeno osporava pokret za standardizacijom obrazovanja i donosi uvjerljive dokaze o američkom zaostajanju u kultiviranju jedinstvenih talenata te razvoju globalnih i digitalnih kompetencija. Izazovi s kojima se američko obrazovanje danas suočuje uspoređeni su s izazovima u obrazovanju drugih zemalja, napose Kine.

Namjena knjige

Ova inspirativna knjiga namijenjena je čitateljima koji se zanimaju za svjetske trendove u obrazovanju koji su posljedica utjecaja globalizacije i napredne tehnologije. Od posebna je interesa pedagoških djelatnicima koji nastoje sagledati putove koji vode u budućnost obrazovanja i društva.

O autoru

Dr. Yong Zhao je međunarodno poznat znanstvenik i autor. Njegov rad usmjeren je na utjecaj globalizacije i tehnologije na obrazovanje. Zhao je direktor Centra za naprednu tehnologiju i prodekan za globalno obrazovanje i online učenje na Sveučilištu Oregon. Zhao je izabran za člana suradnika Međunarodne akademije obrazovanja. Autor je preko 20 knjiga.

Narudžba