Tugovanje u djece: Priručnik za odrasle

Atle Dyregrov
S engleskoga prevela Gordana Kuterovac Jagodić
162 stranice, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-41-6

Cijena: 115 kn + 5 % PDV

O knjizi

Djeca vrtićke i školske dobi dožive gubitak svojih bližnjih ili gubitak školskih prijatelja. Za djecu su to teški trenuci koji traže brižan i stručan odgovor njihovih najbližih kako u obitelji tako i u školi. U knjizi su, pored ostalih, opisane dječje reakcije na gubitak i krizne situacije, zatim što otežava tugovanje, spolne razlike u dječjem tugovanju, skrb za djecu u situacijama tugovanja i krize, kako sa smrću postupati u vrtiću i u školi, terapija za djecu koja tuguju ili su u krizi, grupe za djecu koja su doživjela gubitak.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena odgojiteljima u dječjim vrtićima, učiteljima i nastavnicima u osnovnoj i srednjoj školi, psiholozima, pedagozima i specijalnim pedagozima te drugim odraslima koji skrbe o djeci u školi i/ili obitelji koja su doživjela gubitak bližnjih.

O autoru

Dr. Atle Dyregrov klinički je psiholog. Direktor je Centra za kriznu psihologiju u Bergenu. Više od dvadeset godina radio je s traumatiziranom djecom, djecom žrtvama rata i obiteljima koje je pogodila smrt njihove djece.

Narudžba