Učenje – blago u nama: Izvješće UNESCO-u Međunarodnog povjerenstva za razvoj obrazovanja za 21. stoljeće

Jacques Delors
S engleskoga prevela Božica Jakovlev
304 stranice, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-33-5

Cijena: 160 kn + 5 % PDV

O knjizi

Međunarodno povjerenstvo za razvoj obrazovanja za 21. stoljeće izradilo je za potrebe UNESCO-a i zemalja članica sveobuhvatno izvješće u kojemu je nastojalo sagledati moguće razvoje obrazovanja u desetljećima koja su ispred nas. Nakon prvog takvog izvješća objavljenog početkom 1970-ih pod nazivom Učiti biti, poznatog kao Faureovo izvješće, to je drugo globalno UNESCO-ovo izvješće. (Najnovije globalno, svjetsko izvješće o obrazovanju objavljeno je pod naslovom Prema društvima znanja.) Učenje – blago u namadonosi rezultate istraživanja i studijskog rada brojni suradnika čija je zadaća bila sagledati osnovne trendove razvoja obrazovanja u sutrašnjem svijetu. U ovom su izvješću razmotrena gotovo sva važna pitanja obrazovanja, no posebna je pozornost posvećena koncepciji cjeloživotnog učenja i ulozi nastavnika u ostvarivanju reformskih promjena u obrazovanju kao našoj “nasušnoj potrebi” (Jacques Delors).

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena prosvjetnoj i široj javnosti čiji je interes vezan za odgoj i obrazovanje. Od posebna je interesa autorima koji oblikuju promjene u obrazovanju i određuju obrazovne politike, razvojne strategije i smjerove reformski nastojanja.

O autoru/suradnicima

Knjiga je rezultat zajedničkog rada brojnih suradnika i stručnjaka iz cijelog svijeta koji su Međunarodnom povjerenstvu za razvoj obrazovanja za 21. stoljeće osiguravali stručnu i znanstvenu podlogu za konačno oblikovanje izvješća. Povjerenstvom je predsjedavao francuski političar Jacques Delors.

Narudžba