Uvod u metodologiju istraživanja odgoja i obrazovanja

Vladimir Mužić
167 stranica, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-57-2

Cijena 140 kn + 5 % PDV

O knjizi

U knjizi Uvod u metodologiju istraživanja odgoja i obrazovanja obrađena su sva temeljna pitanja bitna za istraživanje odgoja i obrazovanja. Takvima su: istraživačke paradigme, vrste istraživanja u odgoju i obrazovanju, tijek istraživanja (pregled etapa, izbor teme, izrada projekta, varijable, deskriptivna metoda, kauzalna metoda, eksperiment, eksperimentalni nacrti, usporedba eksperimentalnog i akcijskog istraživanja), postupci i instrumenti istraživanja, analiza podataka i primjena rezultata istraživanja.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena svima onima koji se osposobljavaju za istraživanje odgoja i obrazovanja ili koji stječu metodološku pismenost u području odgoja i obrazovanja, primjerice, studentima preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih doktorskih studija. Dobro će doći i onim stručnjacima koji žele svoju metodološku naobrazbu osvježiti novim razvojima u metodologiji pedagoških istraživanja.

O autoru

Dr. Vladimir Mužić bio je professor emeritus na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autor je više knjiga i niza znanstvenih radova iz područja znanosti o odgoju.

Narudžba