Visoko obrazovanje – osiguranje kvalitete i akreditacija: Rječnik temeljnih pojmova i definicija

Lazăr Vlăsceanu, Laura Grünberg & Dan Pârlea
S engleskoga prevela Iris Marušić
114 stranica, meki uvez u boji

Cijena: 80 kn + 5 % PDV

O knjizi

Rječnik temeljnih pojmova i definicija posvećen je jednom od najvažnijih pitanja suvremenog visokog obrazovanja. Riječ je o osiguranju kvalitete i akreditaciji. Smisao aktualnih promjena u visokom obrazovanju u Hrvatskoj i Europi, poznatih pod nazivom Bolonjski proces, upravo je u osiguranju viske kvalitete studiranja i obrazovanja. Akreditacija je pak proces kojim se vrednuje kvaliteta ustanove ili studijskog programa kako bi se priznalo da ustanova ili program zadovoljavaju neke unaprijed određene minimalne kriterije ili standarde. Nazivlje u području osiguranja kvalitete i akreditacije, sadržano u ovom rječniku, važno je poznavati kako bi se olakšala komunikacija pripadnika akademske zajednice unutar Europskog prostora visokog obrazovanja.

Namjena knjige

Rječnik je ponajprije namijenjen svim pripadnicima akademske zajednice. Novo nazivlje o osiguranju kvalitete, međutim, može biti od interesima i onima koji se zanimaju za postizanje visokih standarda u obrazovanju bez obzira na njegov stupanj.

O autorima

Rječnik su sastavili dr. Lazăr Vlăsceanudr. Laura Grünberg i dr. Dan Pârlea, istraživači u UNESCO-ovu Europskom centru za visoko obrazovanje sa sjedištem u Bukureštu.

Narudžba