Vizualno-likovni odgoj i obrazovanje: Metodički priručnik

Nada Grgurić i Marijan Jakubin
206 stranica, meki uvez u boji
ISBN 953-6101-16-5

Cijena: 120 kn + 5 % PDV

O knjizi

Knjiga Vizualno-likovni odgoj i obrazovanje napisana je u skladu s programom za područje Likovna kultura (Vizualno-likovni odgoj) za osnovnu školu. U knjizi autori obrađuju niz tema važnih za vizualno-likovni odgoj i obrazovanje, kao što su: razvoj likovnog izražavanja i stvaranja u djece, dječji i umjetnikov likovni izraz, mogućnosti utjecaja na likovnu kreativnost, uvjeti razvoja likovne kreativnosti, uloga učitelja, didaktičko-metodičke osnove za izvođenje nastavnog sata vizualno-likovnog odgoja, vrednovanje i ocjenjivanje dječjih radova. Uz to, knjiga donosi detaljan mjesečni i godišnji izvedbeni program tog područja i to od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Namjena knjige

Knjiga je namijenjena učiteljima likovne kulture, odgojiteljima u dječjim vrtićima, likovnim pedagozima, studentima predškolskog odgoja i razredne nastave, kao i studentima drugih studija koji se pripremaju za nastavu likovne kulture, odnosno vizualno-likovnog odgoja.

O autorima

Dr. Nada Grgurić profesorica je Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje je predavala Likovnu kulturu i Metodiku likovne kulture. Autorica je knjige Oblikovanje papirom, alufolijom i didaktički neoblikovanim materijalimaMarijan Jakubin je profesor Likovne kulture i Metodike likovne kulture na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njegova likovna djela izlagana su na više samostalnih izložbi.

Narudžba